Autor: Dragana Prica - dragana@021.rs

Novi Sad
14.08.2018.
10:35 > 13:36
U Novom Sadu postoji na desetine napuštenih zgrada, a jedan od primera nemara je objekat u Radničkoj 32.
  • Milan

    17.08.2018 09:51
    Treba vratiti prethodnog načlenika Gradske uprave za urbanizam da reši ovaj veliki problem grada, jer to je velika i ozbiljna investicija, a on sa parama ume. Ipak je to centar grada, nisu Adice, pa da se ova ozbiljna investicije, kao i arhitektonsko rešenje prepusti nekom laiku koji nema toliko iskustva u urbanizamu i gradjevinarstvu, ali treba tu umeti i procenat ugovoriti i naplatiti, kako za njega lično, tako i za njegove jatake.... Tako se to radi u gradu Novom Sadu.
  • JBT

    15.08.2018 07:02
    predog
    Umesto sto svi mi ovde kuckamo, za sve ovakve stvari koje kao da izmislja grupa TNT iz Alan Forda, treba da saljemo tekstove i fotografije u Brisel i da trazimo da se "nasem gradu" oduzme dodeljena titula "grad kulture" . Ovde kultura vise ne stanuje. Ali tako je to u diktatorskim zemljama.
  • Mirko i Slavko

    14.08.2018 23:22
    A rugla u celoj Šumadijskoj, iskaču besni kerovi i homlesi iz mraka iz porušenih zgrada, nakrivio se zid, mračina, niko ne sme da prođe ulicom peške noću
  • Mihajlo

    14.08.2018 16:10
    Ima jedam most.
    Ima u Novim Sadu i jedna novija građevina koja tako zjapi prazna.
    To je most preko dunava koji je leglo lenčuga i neradnika!
    Jadni Žeželj! Mora da se prevrće u grobu, kad ga pominju u vezi mosta koji nosi njegovo ime.
  • Marjan

    14.08.2018 14:38
    Ima jos primera
    Jos jedan od primera je kuca u Jevrejskoj 6. Sam centar grada, tu se sada skupljaju narkomani. Dobro dosli u grad kulture!
  • cipiripi

    14.08.2018 14:26
    Taj deo Radničke ulice je najlepši deo ulice, pun zelenila, mira i tišine. Upropastiće je idiotskim poslovnim zgradama, ali avaj.
  • Adamovićevo naselje

    14.08.2018 14:23
    Dođite u ulicu Cara Dušana
    Na kraju ulice Cara Dušana, blizu raskrsnice 3 bulevara, srušen je skoro jedan ceo kvart, da bi se, navodno, gradile nove zgrade. Ili, bolje reći, polusrušen. Jedna kuća baš u ulici Cara Dušana je tako razbijena, ali niti da je neko do kraja sruši, niti da je popravi. I šta se tu dešava? Postalo je leglo otpada, pacova, zmija i narkomana, da vas je strah u sred dana tuda proći! Jako me zanima da li su u to upućene komunalne službe!
  • Bora

    14.08.2018 14:04
    pun grad takvih zgrada
    Evo samo nekih: ruševina od zgrade na uglu Miroslava Antića i Zrenjaninove, Vase Stajiča 7, zgrada Radničkog, Poštanska štedionica, zgrada u Maksima Gorkog pored Trga Ferenca Fehera... A svaka ima svoju priču koja bi se mogla smatrati kriminalnom.
  • Традиционалиста

    14.08.2018 13:49
    Велика је штета да се поруши оно што је остало од Албуса. И тако је већ уништен део тог индустријског комплекса.Т у се могу наоравуту луксузни станови, пословни простори, факултет, простор за културу, за младе, има милион начина да се те зграде искористе, чак и сада када су у прилично рушевном стању. Једну је пројектовао Брашован, па је и зато треба сачувати. Не знам шта о томе мисли господин Јокић који је тврдио да ће отерати Егзит с тврђаве, али би било добро да се спроведе анкета међу Новосађанима. Нека становници Новог Сада одлуче шта желе да сачувају, ако већ заштитари не брину о томе. Већ је превише тога срушено, димњак и добар део индустријског комплекса у Радничкој, банка, Велика печурка са којом смо мирне душе могли да идемо на изложбу у МОМУ (и да им кажемо, шта? Да смо је порушили да бисмо на том место направили усред града веееелику ружну пумпу са перионицом и све то без трунке зеленила?)
  • Rocker

    14.08.2018 13:19
    Ima još toga
    Po meni je najvece ruglo i sramota grada u centru grada, zgrada dijagonalno od katedrale, tu gde je nekad pisalo Albus na zgradi ugao Narodnih Heroja (sada valjda ulica nekog kralja) i Modene.
    Ne znam ko tamo stanuje, ali zar nije moguće da grad sredi bar fasadu. Tu dolaze turisti svakodnevno a ta zgrada izgleda lošije nego neki magacin propalog preduzeća.
  • dzungla

    14.08.2018 12:51
    Divljina .
  • ACA

    14.08.2018 12:30
    gradska sramota
    Ovo da postoji u centru nekog grada i to u ulici,gde se nalazi puno dece iz akademije umetnosti i srednjoškolskog doma,odma bi letele fotelje i smene,ali u ovoj "rupi",to je postao folklor.Toliko o "prestonici kulture",centru grada i pored "akademije umetnosti"!!!
    Pa jel to slika kulture i umetnosti ovog grada???
    Sramota me gde živim ???
  • Zivan

    14.08.2018 12:26
    Ono što se gradi preko puta pošte, takozvana Pupinka, je mnogo veće ruglo...
  • x

    14.08.2018 12:19
    y
    simultani tekstovi o ruinama, ovaj ovde tekst je za novi sad, a za beograd stoji tekst na sajtu b92:
    https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2018&mm=08&dd=13&nav_id=1430512
    u tom tekstu se pominje i televizija prva.

    koincidencija simultanosti (istovremeno dva teksta u dva grada na dva-tri medija) ili nam se smeška, recimo, preduzeće "ruine srbije" koje bi preuzelo upravljanje nad svim ruševnim objektima i koje bi koncesiono, na transparentnim tenderima i uz odmah objavljene ugovore, placeve dodelilo najpodobnijem ponuđaču, a ovo je samo početak dizanja prašine?

    i naravno, ako neko ovih dana primeti sličan tekst o ruševnim, zapuštenim objektima u drugim gradovima, unapred joj/mu zahvaljujem na umetanju linka ka tom tekstu među ove komentare.
  • kazi ,,ladja,,

    14.08.2018 12:15
    Onoj lepoj kucici na futoskom putu, gde je nekada bila firma Struja odredena joj je rusenje. Po staaaaarom obicaju otvoren joj je prozor kako bi pre propala, verovatno je i neki crep smaknut.
  • Savić

    14.08.2018 11:51
    Kad hoće da se operu, onda je kulturno dobro, a kad investitoru treba, onda se i dimnjak može srušiti. Taj objekat bi trebalo skvotovati, trenutno mu je to jedina nada da opstane dok neki novopečeni buržuj ne baci oko na nju.

    p.s. Hvala Prici što je ukazala na ovaj problem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna